Goede doelen

GOEDE DOELEN

De Stichting Vastgoed Regatta koppelt jaarlijks een goed doel aan dit evenement. Dankzij het grote aantal deelnemers en de bijbehorende inschrijfgelden heeft de Stichting in voorgaande edities in totaal ongeveer € 150.000,- kunnen toewijzen aan goede doelen, waaronder Stichting DON, het Willem-Alexander Kinderfonds en het Nationaal Platform Jeugdwedstrijdzeilen.

Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM)

De Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) redt ieder jaar meer dan 3.400 mensen op zee. Snel, professioneel en kosteloos. De KNRM heeft een landelijk netwerk van 45 reddingstations met 1.300 professioneel opgeleide vrijwilligers. 10 reddingposten met lifeguards worden tijdens de zomermaanden bemand op de Waddeneilanden. De reddingvloot van de KNRM telt 80 reddingboten, die door professionele vrijwilligers worden bemand. Op alle wereldzeëen kunnen zeevarenden een beroep doen op de artsen van de Radio Medische Dienst van de KNRM. De KNRM is een ongesubsidieerde hulpverleningsorganisatie, die in stand gehouden wordt door donaties, schenkingen en nalatenschappen. Jaarlijks is 18 miljoen euro nodig om reddingboten en redders 24 uur per dag gereed te houden. Ruim 96.000 Redders aan de wal voelen zich verbonden met de KNRM en steunen de organisatie met een jaarlijkse bijdrage.

Word ook donateur!

Website

EERDERE GOEDE DOELEN

UNHCR

UNHCR

UNHCR (United Nations High Commissioner for Refugees) is dé vluchtelingen-
organisatie van de Verenigde Naties. Al meer dan 65 jaar leiden en coördineren zij over de hele wereld hulpacties om mensen op de vlucht voor geweld te beschermen. Omdat vluchtelingen vaak jaren van huis zijn, wordt het bieden van duurzame oplossingen steeds urgenter.

Een belangrijk deel van het werk bestaat uit het zorgen voor onderdak. Zo ontwikkelde UNHCR een innovatieve oplossing voor huisvesting ter vervanging van de tijdelijke nood-tenten waar gezinnen soms jaren in wonen. Deze zogeheten Refugee Housing Units (RHU’s) bieden gezinnen op de vlucht een veilig en solide huisvesting en een basis om hun leven weer op te bouwen. UNHCR gelooft in de veerkracht van mensen op de vlucht en helpt hen in veiligheid een nieuw bestaan op te bouwen. Met ruim 68,5 miljoen mensen gedwongen op de vlucht is dit belangrijker dan ooit.

Website

Iraq. Families living in Refugee Housing Units in Al Jamea'a camp
Het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie

Het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie

Jaarlijks krijgen circa 600 kinderen in Nederland kanker. Nog steeds overlijdt één op de vier kinderen met kanker aan deze ziekte. Daarom namen ouders en zorgprofessionals meer dan tien jaar geleden het initiatief voor één nationaal kinderoncologisch centrum, het Prinses Máxima Centrum. In het Centrum zijn de hoog complexe zorg, research en opleidingen van de kinderoncologie geconcentreerd. Met als missie: ieder kind met kanker genezen, met optimale kwaliteit van leven. Nauwe samenwerking tussen zorg en research zal leiden tot meer genezing van kinderen met kanker. Met minder nadelige effecten op latere leeftijd.

Mei 2018 betrok het Prinses Máxima Centrum haar nieuwe gebouw in Utrecht. Vanaf dan is alle zorg en research voor kinderen met kanker gebundeld in één topcentrum. Het Prinses Máxima Centrum is het grootste kinderkankercentrum van Europa.

Website

foto prinses Maxima opening-1465

Nationaal Platform Jeugdwedstrijdzeilen

Nationaal Platform Jeugdwedstrijdzeilen

Het Nationaal Platform Jeugdwedstrijdzeilen is opgericht ten behoeve van het jeugdwedstrijdzeilen in Nederland. Het NPJ geeft zichzelf de opdracht het jeugdwedstrijdzeilen te verenigen en met een sterke organisatie diverse zaken binnen de jeugdwedstrijdsport, met een vergaande professionaliteit, aan te pakken en te faciliteren.

Doelstelling is zoveel mogelijk jeugd aan het wedstrijdzeilen zien te krijgen en te houden door de structuur en alle bestaande en nieuwe faciliteiten rond het nationale jeugdwedstrijdzeilen optimaal te organiseren en te begeleiden.

Website

LUMC Vrienden Stichting

LUMC Vrienden Stichting

De LUMC Vrienden Stichting werft gelden voor activiteiten en projecten in het LUMC gericht op patiënten en bezoekers, waaronder het Willem-Alexander Kinderziekenhuis (WAKZ).

Met behulp van donateurs en gevers zorgt de LUMC Vrienden Stichting ervoor dat projecten worden gerealiseerd die erop gericht zijn het verblijf van de patiëntjes en familie in het WAKZ LUMC zo aangenaam mogelijk te maken. Een opname in het WAKZ heeft een enorme impact op een kind en zijn of haar omgeving. Een veilige, aantrekkelijke en kindvriendelijke omgeving is voor de vaak ernstig zieke kinderen en hun naasten essentieel en kan helpen het ‘ziek zijn’ even te vergeten én een positieve bijdrage leveren aan het ‘beter worden’.

Website

Stichting DON

Stichting DON

Stichting Vastgoed Regatta heeft de vanaf de oprichting in 2012 tot en met 2015 jaarlijks een flink bedrag geschonken aan St. DON. In totaal bedroeg dat EUR 90.000,-

Stichting Diabetes Onderzoek Nederland, is in 2006 opgericht met als doel: diabetes type 1 genezen.

Website